سفارش تبلیغ
صبا ویژن

مزایا و معایب بازیهای استراتژیک دیجیتال

پژوهش خبری صدا وسیما: کودکان و نوجوانان اصلی­ترین مشتری بازی­ های رایانه ای هستند؛ بازی های رایانه ای به انواع مختلف بازی های اکشن، ماجراجویی، اکتشافی، پازل، ورزشی،‌ نقش‌آفرینی، استراتژی و... غیره دسته بندی می­ شوند. بازی های استراتژیک رایانه ای از چند سال گذشته مشتری­ های زیادی در بین کودکان، نوجوانان و بزرگسالان یافته است که در آن کاربران با برنامه‌ریزی و استفاده از برخی ترفندها سعی می ­کنند، در طول بازی بر دشمن غلبه کنند، در این بازی ها به نوعی فضای جنگ با استفاده از واقعیت مجازی برای کاربر تداعی می­ شود و گاهی هفته­ ها و ماه ­ها ممکن است، یک کاربر درگیر بازی باشد. با توجه به اینکه این نوع بازی ­ها ممکن است فواید و مضراتی برای کاربران داشته باشد. در این پژوهش در مصاحبه با سید علی سید حسینی، مدیر پژوهش بنیاد بازی­ های رایانه­ ای و حامد نصیری، پژوهشگر بنیاد بازی­ های رایانه ­ای به دنبال این بودیم که ضمن شناسایی نقاط قوت و ضعف این بازی ­ها، نحوه مواجهه با این نوع بازی ها را بررسی کنیم.

مزایا و معایب بازی‌های استراتژیک دیجیتال

 

سوالات پژوهش و پاسخ های کارشناسان

 

1- تقسیم بندی بازی های استراتژیک چگونه صورت می گیرد؟

 

تقسیم بندی بازی‌ها دیجیتال به سه گونه بازی موبایلی، رایانه ای و کنسولی

 

دکتر سید علی سید حسینی، مدیر پژوهش بنیاد بازی های رایانه­ ای: به بازی‌های رایانه‌ای در ایران و دنیا بازی ­های دیجیتال می ­گویند که به سه پلت فرم اصلی تقسیم می شود. 1- بازی ­های موبایلی(اسمارت فون­ ها و گوشی­ ها است) 2- بازی‌های رایانه‌ای( pc ) و 3- بازی‌های کنسولی (play station) است.

 

تقسیم بندی بازی به دو نوع بازهای نوبتی و بازی­های مبتنی بر زمان واقعی

 

سید حسینی، مدیر پژوهش بنیاد بازی های رایانه ای: ژانرهای بازی استراتژیک متفاوت است؛ ژانر بازی­ های رایانه ­ای متکی به game play است. یکی از ژانرهای مطرح ژانر استراتژیک است که ریشه در بازی‌های تخته ای و کارتی قدیمی از قبیل بازی شطرنج و منچ دارد. بازی­ های استراتژیک دو زیر ژانر دارد که یکی از آنها بازی های نوبتی و دیگر بازی­ های مبتنی بر زمان واقعی  است. بازی کلش آف کلنز  عنصر زمان نقش دارد. وقتی به قبیله کاربر در بازی کلش آف کلنز حمله می­ شود باید در زمان خاص دفاع کند.

 

 

 

 

2- مزایا و معایب بازی های رایانه ای استراتژیک چیست؟

 

مزایا و فرصت­ های بازی های استراتژیک

 

تقویت مهارت تفکر استراتژیک

 

سید حسینی: بازی استراتژیک یکی از فوایدش تقویت مهارت تفکر استراتژیک است. کاربر در این بازی هدف را نگاه می‌کند، از پیروزی‌های مقطعی می‌گذرد، جاهایی عقب نشینی می‌کند. در بازی استراتژیک هدف کلان غلبه بر حریف‌های متعدد است.

 

تقویت تفکر حل مساله

 

سید حسینی: بحث دیگر تفکر حل مسئله در بازی استراتژیک است.در بعضی مواقع کاربران در بازی با مسئله ­ای مواجه می شوند که باید با استفاده از امکاناتی که دارند، با توجه به نقاط ضعف و قوت خود و فرصت­ ها و تهدیدهای بیرونی مشکل را حل کنند.. اگر در مسیری به بن بست می­ خورند، از مسیری دیگر وارد شوند. بازیکن باید منابع را پیدا کند. کاربر باید منابع را مدیریت و بروزرسانی کند تا تصمیم­ گیری بهتری انجام دهد. ممکن است بحث چالش اقتصادی باشد. کاربر باید منابع را خوب مدیریت کند، با استفاده از تضاد استراتژیک و از طریق دیپلماسی باید بتواند بر حریف غلبه کند.

 

تقویت مهارت هوش فضایی

 

سید حسینی: مهارت‌های درک فضایی موضوع دیگری است که این بازی­ ها به کاربر می ­آموزند، این بازی ­ها با استفاده از جایگاه جغرافیایی می ­تواند به صورت فرضی جهان را برای کاربر بازنمایی کند. نقشه جهان و کشورها را به کاربر نشان دهد. تسلط بر نقشه و دوربین چشم پرنده از جذابیت­ های اکتشاف مبتنی بر نقشه در بازی­ های استراتژیک است. در اکثر مواقع دوربین چشم پرنده است که در نقشه باید حرکت کند.

 

تقویت زبان

 

سید حسینی: بازی‌های استراتژیک می­ تواند در زبان آموزی و درک مطلب برای کاربران مفید باشد و قوه شنیداری را تقویت کنند.

 

بازی استراتژیک آموزش دهنده مدیریت

 

سید حسینی: در بازی استراتژیک کاربر روش مدیریت را می ­آموزد، به نیروها می­ تواند دستور دهد و به وسیله آنها کاری را انجام دهد. در این نوع بازی­ ها در برخی موارد اداره بخشی از مجموعه فرضی به کاربر سپرده شده است و وظیفه نگهداری و برنامه ­ریزی، هماهنگی و هدایت نیروها و منابع مادی با کاربر است. در نهایت برنده بازی استراتژیک کسی است که بهترین مدیریت را داشته باشد.

منبع: iribnews